Marion van de Coolwijk
is geboren op 7 mei 1959 in Amsterdam-Noord als Marion Verkaik.
Haar ouders zijn Cornelia Jeannetta Bakker (1930) en Jacob Verkaik (1928).
Op haar vierde verhuisde Marion naar Amsterdam West, om precies te zijn de Hemsterhuisstraat, vlakbij de Johan Huizingalaan waar ook Hanna woont.  Als peuter kon Marion niet vaak genoeg worden voorgelezen. Ze vertelde de hele dag fantasieverhalen aan iedereen die het maar wilde (en niet wilde!) horen. Haar ouders waren dan ook blij dat ze op vierjarige leeftijd naar school mocht. Een dag na haar vijfde verjaardag kreeg ze een zusje, genaamd Averil. Een beetje tweelinggevoel dus, maar dan met vijf jaar verschil. Samen met haar zus heeft Marion een geweldige jeugd gehad. Het leren op school (Johan Huizingaschool en daarna het Hervormd Lyceum West) ging haar gemakkelijk af. Ze had veel vriendinnen, waaronder Marjolein en Fenny, waar ze nog steeds contact mee heeft.  Verhalen bedenken en opschrijven was Marion haar grootste hobby. Ze had een dagboek, een verhalenboek en schreef ellenlange brieven naar penvriendinnen (in die tijd waren er nog geen computers). Na haar VWO opleiding, ging ze naar de PABO, studeerde Nederlands en werd leerkracht op de Vierde Montessorischool in Amsterdam-Oost. Met veel van haar vroegere leerlingen heeft ze nog steeds contact. Marion was gek op boeken en lezen en bracht dat over op de kinderen. Natuurlijk las ze veel voor uit boeken van andere auteurs, maar het leukste vond ze toch wel het verzinnen en vertellen van haar eigen verhalen.
Op 28 april 1982 trouwde Marion met Ed van de Coolwijk. Vanaf die tijd gebruikt ze de naam Van de Coolwijk.
In 1989 verscheen haar eerste echte boek bij uitgeverij Kluitman: `Het praathoedje`. Het werd een serie van zes delen.
De jaren daarna zouden er vele boeken volgen bij andere uitgevers. De Olijke Tweeling, Meiden zijn gek…,
Ik ben niet bom!, Topjob, Ademnood, De Cupcakeclub
en natuurlijk MZZLmeiden waarvan het eerste deel in 2005 uitkwam.
Kijk ook eens op de website van Marion van de Coolwijk Als ervaren leerkracht heeft Marion in de jaren negentig de Public Relations (marketing) Onderwijs gedaan voor een grote uitgeverij. Zij legde het contact tussen de uitgeverij en het onderwijs waar het AVI lezen toen opkwam. Marion schreef vele boekjes voor beginnende lezers (Nik&Laura, de serie Lezen is leuk, School op hol, Dierenalarm, Een school vol dieren, De Bengels etc.)
Op 24 maart 1990 werd zoon Rimme geboren en op 28 oktober 1997 zoon Jard. Zij zouden een grote betekenis geven aan Marion haar carrière als auteur, maar ook als docent. Door de dyslectische problemen van haar beide zonen, zag ze hoe oneerlijk het was: zo je best doen op school en toch geen goede cijfers halen. Ze ging weer studeren en richtte zich op het begeleiden van kinderen die uitvallen op school door hun taalproblemen. In 1999 richtte Marion haar eigen bedrijf op: Instituut Kind in Beeld, een onderwijsadviesbureau gericht op kinderen, waar alles in het teken staat van lesgeven, lezen en schrijven.
Ze deed vele studies rondom dyslexie en beelddenken en ontwikkelde een methode om leren en lezen makkelijker te maken: de LEREN LEREN Methode.
Ze bezoekt scholen, geeft lezingen aan ouders en leerkrachten en helpt grote uitgeverijen bij het maken van lesboeken. Ook geeft ze jeugd en docenten trainingen om beter en sneller te leren met haar methode.
Over MZZLmeiden Na jarenlang boeken te hebben geschreven voor kinderen van de basisschool (nu al meer dan tweehonderd), vond ze het in 2004 tijd voor haar eerste echte puberboek. Zoon Rimme was 15 jaar en bracht genoeg pubers mee naar huis. Vooral meiden.
Al dat gekwebbel en gegiechel resulteerde in het boek MZZlmeiden dat april 2005 uit kwam.
Binnen een paar weken was het al een bestseller en de vele enthousiaste lezers smeekten om een vervolg.
Het tweede deel MZZLmeiden en de paparazzi verscheen in het najaar van 2005
en in het najaar van 2006 verscheen deel 3: MZZLmeiden on tour.
Het kleine rode cadeauboekje MZZLmeiden forever met daarin allemaal weetjes over de MZZLmeiden verschijnt in 2006 als collector item.
In juni 2007 komt deel 4 uit: MZZLmeiden verliefd.
In het meidenblad TINA staan een jaar lang verhalen over de meiden en die worden gebundeld tot het boek: MZZLmeiden beroemd.
In 2008 verschijnt het vijfde deel: MZZLmeiden party!
en in 2009 het zesde deel: MZZLmeiden gaan los.
In 2010 verschijnt het zevende deel: MZZLmeiden Hollywood
en in het najaar van 2011 het achtste deel: MZZLmeiden Winterlove.
In de zomer van 2012 kwam het negende deel op de markt: MZZLmeiden Geheimen.
Het tiende deel van deze serie verscheen in het voorjaar van 2013: MZZLmeiden BFF.
Daarin gaan de meiden terug naar hun eerste ontmoeting en blijken er twijfels te ontstaan over hun familieband. En zo is de cirkel weer rond.